Popis
90% Merlot
10% Cabernet Franc
Bez ohledu na ročník je Château Yveline víno zaměřené na černé ovoce, s tmavou barvou, která se vyvíjí pomalu. Dá se pít mladé, ale jeho stárnutí mu je příznivé.
Příloha k jídlu: pokrm v omáčce (zázrak s dušeným masem), těstoviny, čokoládový dort.
Původ nemovitosti se datuje na začátek 19. století. V té době to byl statek, kde bylo pěstování vinné révy okrajové a ustoupilo pěstování zeleniny a chovu zvířat. Rodina Durandových se postupně věnovala výrobě vín.
André Durand, dědeček Christiana Duranda, předčasně zemřel v roce 1927. Jeho vdova se s pomocí své matky rozhodla o majetek postarat, aby zůstal v rodině. Poté dala jméno zámku na počest těchto dvou dětí: Yves a Jacqueline... Château Yveline se narodilo. Přítomnost erbu, stejně jako výběr růžové barvy, pochází z roku 1924, roku vytvoření prvního štítku André Duranda. Erb sám o sobě je docela klasický, protože reprezentuje znaky Bordeaux a Akvitánie, přijetí růžové tehdy (a dodnes) bylo grafickým překvapením a přispívá k identitě Château Yveline.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.